Select Page

Erasmus+ projekt Verižni eksperiment v vrtcu

Vrtec se je letos vključil v Erasmus+ projekt Verižni eksperiment v vrtcu. V okviru tega projekta nas je pot 3.12.2018 peljala v rudarsko mesto Trbovlje, kjer smo se udeležili prvega LTT srečanja (learning, training, teaching  kar pomeni učenje, trenirati, poučevati). Prvi dan so nam dobrodošlico izrekli županja Občine Trbovlje, Jasna Gabrič in Polona Trebušak, direktorica iz Zasavske ljudske univerze.

Tekom tedna smo se skupaj s partnerji iz Italije, Hrvaške in Poljske udeležili predavanj in spoznali slovenski šolski sistem, značilnosti predšolskega otroka ter medgeneracijskega sodelovanja. Opazovali in preizkušali smo člen, ki ga je izdelal gospod Stane Arh ter se v mešanih skupinah podali v izdelavo le-tega. S skupnimi močmi smo urili naše ročne spretnosti in logično mišljenje ter izdelali šest novih členov. Člani vsake skupine smo občutili radost in zadovoljstvo, ko se je frnikola kotalila mimo postavljenih elementov in sprožila verižne reakcije: to je bila uspešna potrditev našega dela v tem tednu. Elemente smo zadnji dan našega druženja povezali drug z drugimi in občudovali verižne reakcije, ki smo jih sprožili.

Da bi bilo naše delo bolj prijetno, so organizatorji Zasavske ljudske univerze poskrbeli tudi za družabne trenutke: obiskali smo 4. »DRITL« Virtualni Muzej Rudarstva in Miklavžev sejem v Trbovlju. Teden so nam polepšali otroci Vrtca Zagorje, ki so nas sprejeli s petjem ob spremljavi kitar. Obiskali smo tudi Katapult, center za spodbujanje mladih podjetnikov, in prostora podjetja SOS šola.

Pridobljeno znanje bomo prenašali na otroke od januarja do maja 2019. Delavnice bodo potekale tedensko s prostovoljkami oziroma s starimi starši.

VE- prirocnik- slovenscina 02 povezava do videa: https://www.youtube.com/watch?v=Xc68kW-BqDM

več...

VERIŽNI EKSPERIMENT V CANKARJEVEM DOMU

V vrtcu pri predšolskih otrocih že drugo leto izvajamo delavnice verižnega eksperimenta. V letošnjem šolskem letu nam je z otroki, starši, starimi starši in prostovoljkami uspelo izdelati dva člena verižnega eksperimenta. Prvega smo poimenovali Rekreacija pod Stolom,...

več...

Verižni eksperiment v vrtcu

Vrtec se je letos vključil v Erasmus+ projekt Verižni eksperiment v vrtcu. V okviru tega projekta nas je pot 3.12.2018 peljala v rudarsko mesto Trbovlje, kjer smo se udeležili prvega LTT srečanja (learning, training, teaching  kar pomeni učenje, trenirati, poučevati)....

več...
Dostopnost