Teden kulture

Otroci vrtca so preko različnih dejavnosti pred državnim praznikom spoznavali Slovenijo preko interaktivnega zemljevida, himne, zastave, grba, Franceta Prešerna… Spoznavali pa so tudi različne umetniške zvrsti.

V sredo, 5. 2. 2020, nas je obiskalo Miškino gledališče s predstavo Zvezdana in Zvonko v cirkusu. Artistka Zvezdana in klovn Zvonko sta s pomočjo domišljije, glasbe, pantomime, nevidnih cirkuških rekvizitov in nepozabnih klovnskih trikov razvijala otrokovo domišljijo. Skupaj smo spoznali, da s pomočjo domišljije in prijateljev nikoli ni dolgčas. Predstavo je za otroke financiral Upravni odbor šolskega sklada.

V četrtek, 6. 2. 2020,  smo se povzpeli med zvezde. Kot ponavadi, pa je Zvezdica Zaspanka zaspala in zamudila službo, zato je bilo na zemlji vse narobe. A ob glasbi, s pemijo, plesom in dobro voljo, smo pričarali modro nebo in spet je bilo vse v najlepšem redu. Otroci spe, mornarji so varno pripluli v pristan in pesnik je našel rimo na besedo lonec : K _ _ _ C.

V petek, 7. 2. 2020, so učenke naše šole, ki obiskujejo Malo gledališko skupino, v počastitev slovenskega kulturnega praznika za otroke vrtca uprizorile igro z naslovom Mali potepuh.

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost