Select Page

Zdravje v vrtcu

Tudi v letošnjem šolskem letu je naš vrtec sodeloval v projektu Nacionalnega inštituta za zdravje ZDRAVJE V VRTCU. Rdeča nit projekta je bila POČUTIM SE DOBRO.

Več si lahko preberete tukaj:

ZDRAVJE V VRTCU!

Planinski izlet

Na lep sončen dan smo se zbrali pri Smokuškemu mostu. Od tam nas je pot vodila do Titove vasi in vrha Križa. Na vrhu so nas pričakali prvi sončni žarki in malica. Nato smo se spustili do Rodin, kjer nas je pričakalo sladko presenečenje. Ko smo se posladkali, se malo poigrali, smo našo pot nadaljevali po Rebru do Doslovč od tam naprej pa do Glence, kjer smo imeli še ravno toliko časa, da smo se poigrali in vrnili do šole.

Teden kulture

Otroci vrtca so preko različnih dejavnosti pred državnim praznikom spoznavali Slovenijo preko interaktivnega zemljevida, himne, zastave, grba, Franceta Prešerna… Spoznavali pa so tudi različne umetniške zvrsti.

V sredo, 5. 2. 2020, nas je obiskalo Miškino gledališče s predstavo Zvezdana in Zvonko v cirkusu. Artistka Zvezdana in klovn Zvonko sta s pomočjo domišljije, glasbe, pantomime, nevidnih cirkuških rekvizitov in nepozabnih klovnskih trikov razvijala otrokovo domišljijo. Skupaj smo spoznali, da s pomočjo domišljije in prijateljev nikoli ni dolgčas. Predstavo je za otroke financiral Upravni odbor šolskega sklada.

V četrtek, 6. 2. 2020,  smo se povzpeli med zvezde. Kot ponavadi, pa je Zvezdica Zaspanka zaspala in zamudila službo, zato je bilo na zemlji vse narobe. A ob glasbi, s pemijo, plesom in dobro voljo, smo pričarali modro nebo in spet je bilo vse v najlepšem redu. Otroci spe, mornarji so varno pripluli v pristan in pesnik je našel rimo na besedo lonec : K _ _ _ C.

V petek, 7. 2. 2020, so učenke naše šole, ki obiskujejo Malo gledališko skupino, v počastitev slovenskega kulturnega praznika za otroke vrtca uprizorile igro z naslovom Mali potepuh.

Planinsko druženje z gorskimi reševalci

V sredo, 29. 1. 2020, sta nas obiskala dva gorska reševalca z Društva gorske reševalne službe Radovljica. Predstavila sta nam avto, brez sirene in modrih luči seveda ni šlo, ter opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu.
Na koncu smo se jima zahvalili za obisk in ju povabili na naš tabor, ki bo v mesecu juniju.
Dostopnost