Select Page

Teden otroka – Zakaji in zatoji radovednosti

Posvet ob Tednu otroka 2023

Radovednost zajema mnogo več kot tisto, kar se moramo naučiti. Radovednost nas vodi h globljemu odkrivanju sveta okoli nas, novemu znanju, izkušnjam in spoznanjem. Malčki in mlajši otroci je imajo na pretek; a že vstopom v najstniška leta začne upadati in tako z leti postajajo mladi vse manj radovedni, vse manj stvari pritegne njihovo pozornost in vzbudi zanimanje. Dandanes že otroci tožijo, da jim je dolgčas, iz dolgčasa pa se lahko razvije apatija. Zato moramo radovednost skrbno negovati in jo ohranjati skozi vsa življenjska obdobja. Tudi zato, da smo odrasli vzor našim otrokom.

Začni mlad, tekmuj pošteno

Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. 
torek, 26. septembra 2023, je na množičnem teku sodelovalo 128 otrok iz našega vrtca. Skupaj smo pretekli 19.968 m.

Medvedka na potepu,

je bila zabavna predstava z mnogo glasbe, ob kateri so otroci aktivno sodelovali ter medse privabili tetko Jesen.

Dan brez avtomobila

V petek, 22. septembra 2023 smo starše in otroke povabili k akciji “Peš v vrtec”. Otrok, ki je prišel v vrtec peš, s kolesom, poganjalčkom ali skirojem, je pomagal sivega zajčka od izpušnih plinov očistiti z belim krogcem.

PROJEKT PODARI ČAS POLEPŠAJ DAN

Otroci in vzgojiteljice iz skupin Polži in Miške smo se odločili sodelovati v projektu NIJZ Podari čas polepšaj dan in tako obeležili mednarodni dan starejših. V ta namen smo risali risbice in slikali s tempera barvami, pa tudi lepili in izdelali voščilnice z lepimi mislimi za starostnike. Naše izdelke (umetnine), bodo s pomočjo patronažnih služb razdelili med starostnike na Gorenjskem in jim tako prav gotovo polepšali dan.

Dostopnost